trainingen

Boksen

boksen

wat is boksen?

Boksen is een klassieke en veeleisende vechtsport waarin twee tegenstanders hun boksvaardigheden testen door middel van stoten. Deze sport, die al eeuwenlang beoefend wordt, richt zich op techniek, snelheid, kracht en strategie. Boksen vereist niet alleen fysieke kracht, maar ook mentale scherpte en doorzettingsvermogen.

Of je nu competitief wilt strijden of gewoon recreatief wilt trainen, boksen biedt een breed scala aan unieke voordelen:

Cardiovasculaire Gezondheid

Boksen is een van de meest effectieve cardio workouts die je hartslag omhoog brengt en je cardiovasculaire systeem versterkt. Dit leidt tot een betere algehele conditie en gezondheid.

Spierkracht en Uithoudingsvermogen

Door het slaan en verdedigen, ontwikkel je sterke spieren, vooral in je armen, schouders en core. Daarnaast verbetert je uithoudingsvermogen aanzienlijk door de intensieve aard van de trainingen.

Verbeterde Coördinatie en Reactiesnelheid

Boksen vereist uitstekende hand-oog coördinatie en snelle reflexen. Het trainen van stoten en ontwijkmanoeuvres verbetert je reactievermogen en coördinatie, wat nuttig is in zowel sport als dagelijks leven.

Calorieverbranding en Gewichtsbeheersing

Een intensieve bokstraining kan honderden calorieën verbranden, wat helpt bij gewichtsverlies en het behouden van een gezond gewicht. Het is een geweldige manier om fit te blijven.

Mentale Weerbaarheid

Boksen is net zozeer een mentale uitdaging als een fysieke. Het vereist focus, strategisch denken en doorzettingsvermogen, wat bijdraagt aan een sterkere mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Stressvermindering

Boksen biedt een uitstekende uitlaatklep voor stress. Het slaan op de bokszak of sparren helpt om spanningen los te laten en endorfines vrij te maken, wat bijdraagt aan een beter humeur en minder stress.

Technische Vaardigheden en Strategie

Boksen is niet alleen fysiek, maar ook tactisch. Het leren van combinaties, voetwerk en verdedigingstechnieken vergt nauwkeurige timing en strategie, wat de sport uniek maakt ten opzichte van andere vechtsporten.

Zelfverdediging

De stoottechnieken en defensieve vaardigheden die je leert, kunnen effectief zijn in zelfverdedigingssituaties. Boksen helpt je om zelfverzekerd en voorbereid te zijn.

Discipline en Doorzettingsvermogen

Regelmatige bokstraining vereist consistentie en discipline, wat niet alleen je fysieke vaardigheden verbetert, maar ook positieve gewoonten en doorzettingsvermogen in je dagelijkse leven bevordert.

Voor Competitieve Leden

Voor degenen die willen deelnemen aan wedstrijden, biedt ComboNation uitgebreide trainingsprogramma’s. Onze ervaren coaches helpen je om je techniek, snelheid en mentale scherpte te verfijnen, zodat je optimaal kunt presteren in de ring.

Voor Recreatieve Leden

Als je boksen als hobby wilt beoefenen, biedt ComboNation tal van recreatieve lessen. Deze zijn ontworpen om je fit en actief te houden terwijl je plezier hebt en nieuwe vaardigheden leert in een ontspannen en motiverende omgeving.
one nation, one family

#JOINTHEPACK

Boksen bij ComboNation biedt iets voor iedereen, of je nu streeft naar competitie of gewoon wilt genieten van een uitdagende en lonende workout. Doe mee en ontdek de veelzijdige voordelen van boksen in een stimulerende en ondersteunende omgeving!
training
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
combo youth academy
-16
18u
18u
18u
12u30
kickboksen 16+
19u
19u
19u
20u
boksen 16+
20u30
20u30
20u30
20u
boksen basics 16+
18u
18u
fightness 16+
19u
19u
19u
women's only 16+
20u
20u
11u
11u
open gym 16+
22u - 00u
17u - 00u
22u - 00u
17u - 00u
22u - 00u
training
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
combo youth academy
-16
18u
18u
18u
15u
grappling 16+
18u
18u
10u
13u
boksen 16+
20u30
20u30
20u30
16u
kickboksen 16+
19u
19u
19u
16u
fight2dance 16+
12u
18u
Women's only 16+
20u
20u
19u
open gym
23u
17u
23u
17u
23u